I videon ovan kan du se hur det har sett ut i Åre i veckan. Foto: Eva Danielsson

Samhällssmitta i Åre och lugnt i backarna

Publicerad

En tredjedel av länets konstaterade coronafall finns i Åre. Öppna skidanläggningar, men lite folk i backarna.

Det har inte gått ens en vecka sedan flera stora aktörer valde att stänga klubb- och after ski-verksamhet i byn. Samtidigt var det gott om folk i Åre den gångna helgen. Hur det blir den här helgen är svårt att sia om. Fredag för en vecka sedan var det gott om folk i Åre.

Folkhälsomyndigheten avråder från icke nödvändiga resor, vilket kan påverka tuistströmmarna i fjällen. I början av veckan var det stort fokus på huruvida svenska skidanläggningar skulle behöva stänga eller inte. Det landade i att skidanläggningar bedömdes ha gjort tillräckliga insatser och skulle få fortsätta ha öppet.

Coronaviruset i Jämtlands län

SVT Jämtlands reporter Eva Danielsson tog reda på hur det såg ut i Åre under torsdagen. Se själv i videon här ovanför.

Normalt brukar det här vara veckor med förhållandevis mycket då turister många konferenser brukar förläggas i Åre den här tiden. Men just nu är det som ni ser ganska lugnt.

Och samtidigt är det konstaterat att vi har samhällssmitta i länet åtminstone i Åre och Östersund och ungefär en tredjedel av de konstaterade coronafallen i Jämtland och Härjedalen finns i Åre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet