På grund av vädersituationen kommer skolor i Åre och Krokoms kommun att hållas stängda. Foto: Anders Wiklund/TT/Robert F. Bukaty/AP

Åre och Krokom stänger skolor i flera dagar på grund av oväder

Uppdaterad
Publicerad

Åres grundskolor stänger tre dagar på grund av oväder, meddelar Åre kommun på tisdagskvällen. Även Krokoms kommun stänger ner skolor, i två dagar, på grund av väderprognosen.

Från onsdag 12 januari till fredag 14 januari stängs skolorna i Åre kommun. I ett meddelande skriver kommunen på tisdag kväll:

”På grund av förväntad svår vädersituation med ishalka, nederbörd och kraftig vind kommer våra grundskolor i Åre kommun att hållas stängda onsdag 12 januari, torsdag 13 januari samt fredag 14 januari.”

Vidare skriver Åre kommun:

”Barn- och utbildningsnämndens ordförande har i egenskap av huvudman för Åre kommuns grundskolor fattat beslutet om stängning.

Ingen skolskjuts kommer att genomföras dessa dagar. Omsorg (fritidshemsliknande verksamhet) erbjuds endast till de elever vars vårdnadshavare arbetar i samhällsviktig verksamhet och enbart för elever i förskoleklass till åk 6 (6–12 år).”

Krokom stänger skolor i två dagar

Även Krokoms kommun vidtar liknande åtgärder inför ovädersdagarna. På hemsidan skriver Krokoms kommun:

”Krokoms kommun har fattat beslut om att stänga samtliga skolor i två dagar med an­led­ning av det annalkande ovädret. Förskolor och fritids kommer hålla öppet för barn till föräldrar med samhällsviktiga arbeten.”

– Vi tar höjd för ett värsta scenario och har i första skedet bestämt oss för att stänga skolorna under onsdag och torsdag. Ytterligare information kommer efter hand om nya beslut fattas, säger Jonas Törngren på hemsidan.

Krokom kommun – hemsida

Åre kommun – hemsida

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer