Ingen info förrän klart bygglov för Attefallshusen

Uppdaterad
Publicerad

Framöver kommer Östersundshem inte att berätta för de boende i området där de planeras för Attefallshus.

Östersundshem gick nyligen ut i ett pressmeddelande och sa att när det gäller de 100 Attefallshusen som ska placeras ut runt om i Östersund så tänker man inte gå ut med information till de boende där man planerar att sätta upp Attefallshus innan man fått bygglov och är redo att sätta upp husen. 

– Istället för att åka ut och informera om saker vi egentligen inte vet från de är fastställda så informerar vi när vi vet, säger Daniel Kindberg, vd på Östersundshem.

Östersundshems köp av Attefallshus

Har man någon chans att påverka då som boende?

Ja, det har man naturligtvis i bygglovsprocessen.

Men inte när ni fått bygglov?

Nä, absolut inte, men det är klart att man kan lämna synpunkter som man alltid kan i demokratiska processer men därutöver är det naturligtvis vi som bestämmer, säger Daniel Kindberg.

På flera platser där Östersundshem hade tänkt sätta upp hus har de väckts motstånd och skapats stor debatt. På tre ställen har man också dragit tillbaka bygglovsansökningen.

– Vi tog själva beslutet i Österängsparken och i Solliden för att vi inte tyckte dem var bra och sen har vi dragit tillbaka i Valla själva för att vi inte tyckte området inte var bra, säger Daniel Kindberg.

Så det är inte kritiken från de boende som gjort att ni dragit tillbaka?

– Nej, det har inte alls med det att göra i huvudtaget, inte ett dugg. Däremot tar vi de på stort allvar och värderar de för att göra saker bättre, säger Daniel Kindberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östersundshems köp av Attefallshus

Mer i ämnet