Ulf Kristersson Foto: Jessica Gow/TT

Även M i Jämtland vill ha Kristersson

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna i Jämtland/Härjedalen meddelade på söndagskvällen att man nominerar Ulf Kristersson till ny partiledare efter Anna Kinberg Batra.

Som ett av de sista länsförbunden meddelade moderaterna i Jämtlands län sitt beslut på söndagskvällen.

”En majoritet av Förbundsstyrelsen i Jämtlands län, har ikväll vid sitt sammanträde beslutat att nominera Ulf Kristersson till partiordförande”, skriver ombudsman Jananders Mattsson i ett pressmeddelande.

– Anledningen till att vi bestämde oss först ikväll var att vi ville förankra beslutet ordentligt ute i läntets åtta kommuner, säger riksdagsledamoten Saila Quicklund som är ordförande för moderaterna i Jämtlands län.

Hon säger också att man diskuterat flera namn men att en majoritet av deltagarna på mötet röstade för Ulf Kristersson.

Moderaternas länsavdelning i Jämtland/Härjedalen passade till en början när avgångskraven började riktas mot Anna Kinberg Batra i augusti.

– Hon är demokratiskt vald och vi har ingen annan åsikt just nu, sa Saila Quicklund till SVT Nyheter Jämtland då.

Men bara ett par dagar senare kom avgångskravet även från moderaternas länsavdelning i Jämtlands län. De krävde även att hela partistyrelsen skulle avgå.

Redan 1 september meddelade Ulf Kristersson att han vill bli partiledare. Då skrev han i en Facebook-uppdatering att han meddelat valberedningens ordförande att han står till förfogande.

I morgon, måndag, ska partiets valberedning ha möte och på en extra partistämma 1 oktober ska Moderaterna välja ny partiledare.

LÄS MER: De kan bli Moderaternas nya partiledare

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer