Företagarna i länet har drabbats på olika sätt av den pågående pandemin. Vissa har tvingast lägga ner, andra ställa om. Hör vad exempelvis Svegsföretagarna Sara Backlund, Helena Hagberg och Kristina Persson berättar om sitt coronaår i videoklippen nedan. Foto: Marie Selander SVT

Både nedläggning och omställning för Svegsföretagare under pandemiåret

Uppdaterad
Publicerad

Pandemin har drabbat många företagare hårt i länet, vissa har tvingats lägga ner sin verksamhet men de flesta kämpar på trots stora utmaningar. SVT har återvänt till några företagare i Sveg som vi besökte för nästan ett år sedan för att höra hur det har gått för dem.

Det var i våras som vi på SVT besökte klädföretagarna Sara Backlund och Kristina Persson samt blomsterhandlare Helena Hagberg i Sveg i Härjedalens kommun. Då såg de fram emot sommaren och hoppades på den som en räddning för sina verksamheter. Frågan är hur det gick. SVT besökte dem igen för att ta reda på det.

I videoklippen nedan berättar de om vad som hänt sedan i april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet