Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör verksamhetschef Paula Lembke berätta om tankarna bakom behandlingscentrat för ätstörningar i Kungsgården.

Idrottande ungdomar med ätstörning kan få behandling på Frösön

Uppdaterad
Publicerad

Kungsgården på Frösön har fått nya hyresgäster. Ett jämtländsk företag har öppnat ett behandlingscenter för ungdomar med olika ätstörningar.

I fjol var det café i Kungsgården på Frösön, men i år så har företaget We & Sports öppnat ett behandlingscenter i herrgården. Alla ungdomar med ätstörningar kan söka behandling på Frösön.

Det är som att vara på läger, säger hockeyspelaren Mattias Höglund från Leksand.

– Men vi har specialistkompetens för ungdomar inom idrotten, säger verksamhetschefen Paula Lembke.

Det är som att vara på läger, säger hockeyspelaren Mattias Höglund från Leksand. Paula Lembke betonar att man vill vara ett komplement till den vanliga vården.

– Jag önskar att fler regioner tar ett ansvar när det gäller att stötta den alternativa vården, säger hon. Alla ungdomar passar inte för den typ av behandling de erbjuder. Vi vill vara en kompletterande aktör.

Paula Lembke hoppas att det ska komma remisser från landets regioner. Det går även att betala sin behandling privat. Det kostar då 120 000 kronor.

Hör Paula  Lembke om vilken behandling man erbjuder i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.