Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När 85 valdistrikt är räknade i valet till Region Jämtland Härjedalen ser det ut som att det blir maktskifte i regionen. Foto: SVT

Bengt Bergqvist (S) om regionvalet i Jämtland Härjedalen – tror på maktskifte

Uppdaterad
Publicerad

Det mesta tyder på att Socialdemokraterna får väsentligt större inflytande i regionpolitiken i Jämtland Härjedalen. Centern backar, och Socialdemokraterna går framåt. Oppositionsrådet Bengt Bergqvist (S) känner sig nöjd över det preliminära resultatet.

– Det känns skönt med ökat stöd och det är roligt att människor uppenbarligen uppskattar den politik vi vill driva, så jag är nöjd, säger Bengt Bergqvist (S).

Bergqvist (S): ”Känner mig förhoppningsfull”

I skrivande stund när 85 av 93 valdistrikt är räknade har Socialdemokraterna fått 37 procent av rösterna med Moderaterna som näst största parti, de fick 15,5 procent av jämtarnas röster. Först på tredje plats kommer Centerpartiet med 12,7 procent.

Följ dina lokala nyheter om valet i Jämtlands län

– Jag har svårt att se att det ska bli på ett annat sätt än maktskifte i Region Jämtland Härjedalen, så jag känner mig förhoppningsfull i det. Nu behöver vi hitta några att samarbeta med så att vi får en majoritet i fullmäktige, säger Bengt Bergqvist (S).

Så här ser mandatfördelningen ut när 85 av 93 valdistrikt i Region Jämtland Härjedalen är räknade. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Jämtlands län

Mer i ämnet