Bergs kommun släpper ett 20-tal nya tomter i Myre som ett sätt att få fler att flytta till kommunen, enligt kommunstyrelsens ordförande Therese Kärngard (S). Foto: SVT

Bergs kommun säljer nya tomter i Myre

Uppdaterad
Publicerad

Bergs kommun kommer att släppa ett 20-tal nya tomter i Myre, för såväl flerfamiljshus som villor och parhus till försäljning. Detaljplanen har vunnit laga kraft och nu börjar kommunen arbeta med områdets infrastruktur och avstyckning av tomterna.

– Vi har stor efterfrågan på bostäder och jobbar offensivt med att skapa förutsättningar för att fler ska få möjligheten att flytta till Bergs kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Therese Kärngard (s).

Totalt handlar det om 16 tomter för villor eller parhus i tvåvåningar, samt 6 tomter för flerfamiljshus i två våningar med fyra lägenheter per hus.

– Myre är idag ett trivsamt och omtyckt område med nära till både natur och service, säger Therese Kärngard. Det blir bra att utveckla området med fler tomter.

Den som är intresserad av en tomt i Myre kan gå in på bergsliv.se/bostadsprojekt för att få mer information.

Kommunalrådet om den nya satsningen i Berg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En ny tjänst på Bergs kommun ska snabba på processen för att fler ska kunna flytta till kommunen. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer