Blåste om polisen i hög hastighet – fick böta 4000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

En bilförare körde rakt in i en trafikkontroll på en 80-sträcka – i 123 kilometer i timmen. En annan bilist körde om polisen i 137 kilometer/h. Båda fick körkorten omhändertagna på platsen – och 4000 kronor i böter.

Under onsdagskvällen höll trafikpolisen i Jämtland en hastighetskontroll på LV511 i höjd med Böle. Kontrollen gjordes på en 80-sträcka.

Åtta personer fick böter för att ha kört för fort på platsen. En av förarna körde 123/h på 80-sträckan och blev av med körkortet direkt på platsen. Dessutom skrevs böter på 4000 kronor ut.

– Dessutom var det en förare som inte erkände på plats och vi upprättade en anmälan för hastighetsöverträdelse, säger Staffan Roos, inspektör på trafikpolisen i Jämtland, till polisens hemsida.

När polispatrullen var klar på platsen återvände de mot polisstationen i Östersund – då de plötsligt blev omkörda i hög hastighet.

– Vi blev omkörda i 137 kilometer i timmen på 100-väg och omhändertog ytterligare ett körkort, säger Roos.

Föraren fick också böter på 4000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.