Handelskedjan för biltillbehör, Biltema, för nu samtal med Krokoms kommun om en etablering. Foto: SVT

Biltema vill etablera butik i Krokoms kommun

Uppdaterad
Publicerad

Under flera år pågick diskussioner om en etablering i Östersund. Nu står det klart att handelskedjan Biltema för dialog för att etablera ett varuhus i Krokoms kommun i stället.

Det framgår av ett pressmeddelande som Krokoms kommun skickat ut under torsdagsförmiddagen. Redan 2003 visade Biltema intresse att bygga ett varuhus i Östersund. År 2017 fattade kommunfullmäktige beslut att låta försäljaren av biltillbehör bygga i Erikslund nära Lillängerondellen.

Men både boende i området samt Trafikverket överklagade den nya detaljplanen, och i augusti 2018 upphävde mark- och miljödomstolen kommunens beslut.

Vänder sig till grannkommunen

Nu står det alltså klart att företaget tittar på en etablering i grannkommunen Krokom i stället. I det pressmeddelande som kommunen publicerat på sin hemsida skriver man att Krokom vore en lämplig plats, både sett till invånarantal och läge.

Den butik som kan bli aktuell förväntas ha 1 700 besökare per dag. Man planerar även för en restaurang eller ett café nära butiken och totalt ska det röra sig om 30-50 arbetstillfällen. Enligt kommunstyrelsens ordförande Karin Jonsson (C) är Krokoms kommun mycket angelägna att kunna ro i hamn etableringen.

Kan hamna i Åskorset

Kommunen och företaget för nu samtal om exakt var butiken ska kunna ligga. Till SVT Nyheter Jämtland säger Karin Jonsson att Biltema är intresserade av flera platser, bland annat Åskorset.

– Om man kan landa där så är det såklart en väldigt bra placering. Det går väldigt snabbt att ta sig dit. Tillgängligheten är a och o, säger hon.

Krokomsporten är en annan möjlig placering.

– Det är ganska tidigt i processen just nu. Men om man landar i någonting så kommer det nog gå ganska fort, säger Karin Jonsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.