”Vi tittar på fyra platser” – Biltema ska till Östersund

Publicerad

Butikskedjan Biltema har inte gett upp planerna på en etablering i Östersund. Nu har bolaget kontakt med privata fastighetsägare.

I augusti 2018 stoppades planerna på en Biltemabutik vid Lillängerondellen i Östersund. Mark- och miljödomstolen rev upp den detaljplan som Östersunds kommun hade antagit.

Efter det har det varit tyst kring en eventuellt etablering. I dag har Biltema ingen kontakt med Östersunds kommun längre. Man tittar på andra alternativ.

– I dag har vi kontakt med fyra privata fastighetsägare i Östersund, säger Johan Gerdevåg, marknadschef på Biltema till SVT Nyheter Jämtland

Handelspolicyn kan sätta stopp

Exakt vilka fastigheter det rör sig om vill han inte säga. Men det krävs stora tomter för en etablering, minst 15 000 kvadratmeter. I dagsläget finns det inte många tomter där en etablering skulle kunna ske. Kommunens handelspolicy tillåter inte handel i nya områden.

18 års process

Redan 2001 fattade Biltema ett internt beslut om att etablera sig i Östersund. Nu 18 år senare finns ännu ingen butik och den långsamma processen i Östersund saknar motstycke.

– Ingen annan av våra etableringar har tagit så här lång tid, säger Johan Gerdevåg.

I klippet ovan berättar Biltemas marknadschef mer om planerna för Östersund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Biltemas exploatering i Östersund

Mer i ämnet