Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I veckan arrangerade Björnbergets alpina klubb årets Björnfest som lockade både Svegsbor och hemvändare trots ösregn och mulet väder. Titta på klippet för att se mer från festivalen. Foto: April Caarph/SVT

Blöt start på Björnfesten i Sveg: ”Lite nervöst”

Uppdaterad
Publicerad

Redan på fredagen lockades både Svegsbor och hemvändare till den traditionsenliga Björnfesten på Storön i Sveg. I år har man satsat på att boka in fler nya artister. Förhoppningen är att locka fler till festivalen trots det blöta vädret. 

Björnfesten arrangeras av Björnbergets alpina klubb och i år har klubben satsat på att boka in artister som tidigare inte varit med under festivalen tidigare år.

Ett av banden är från Norge, vilket är det första utländska bandet som spelat under Björnfesten.

– Det ska bli kul och nu är vi ”international”, säger Pasi Lamminniemi, ordförande Björnbergets alpina klubb och skrattar.

Betydelsefullt event för byn

Björnfesten har arrangerats i olika former sedan 1990-talets början och under åren har det blivit en lokal fest som både lockar turister, bybor och hemvändare.

En av dessa är Janne Elfqvist som flyttade från Sveg för 40 år sedan.

– Jag har inte varit på Björnfesten på många år. Det hade kunnat vara bättre väder, säger han.

Men du verkar ändå vara på bra humör?

– Är man från Härjedalen så är man på bra humör i grunden.

Se mer från Björnfesten i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.