Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad regionen har beslutat för att få sommarbemanningen att går runt i sommar. Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Katarina Nyberg Finn (S) är intervjuad. Foto: Dzintra Dumbre/SVT

Bonusar och pensionärer ska rädda sommaren på Östersunds sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Personalläget på Östersunds sjukhus inför sommaren är inte löst. Begränsningar i hyrpersonal, vårdförbundets blockad och regler om dygnsvila ställer till det.

Under torsdagen sammanträdde regionens hälso-och sjukvårdsnämnd. En av punkterna som diskuterade svar lösningar för bemanningen i sommar.

– Vi har i dag beslutat om bland annat extra ersättning till personal som skjuter på sin semester, säger Katarina Nyberg Finn (S) ordförande i hälso-och sjukvårdsnämnden.

Den 1 april trädde ett nytt avtal i kraft som ska minska på kostnaderna för hyrpersonal och sedan hösten 2023 gäller regler om 11 timmars dygnsvila även för kommuner och regioner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.