Bosse Näsströms ”Pulkabacke” i Hammarstrand besöktes av influencern Rezdar Bakri. Hans klipp på Youtube har setts 100 000-tals gånger. Foto: SVT / Rezdar Bakri

Bosses ”pulkabacke” i Hammarstrand har haft 150 000 visningar på Youtube

Publicerad

Rodelklubben i Hammarstrand har fått rejäl uppmärksamhet när backen fick besök av Rezdar Bakri som gjorde en film där han åker snowracer i rasande fart.

Rodelbanan i Hammarstrand är landets enda riktiga bana för bob, rodel och skeleton. Parallellt med banan går en delvis brant väg. Den brukar klubben preparera för att kunna tjäna några kronor på uthyrning av snowracerar. Det är ingen jättebusiness, men ett välkommet tillskott i kassan.

I klippet ser du när youtubern Rezdar Bakri och hans syster testade backen. Hör också hur rodelklubbens ålderman, Bo Näsström, redan har fått känna av det ökade intresset efter att snowracer-åket blivit upplagt på internet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.