Stefan Jönsson, vd på Strömsunds hyresfastigheter AB svarar på frågor kring husockupationen i Backe. Foto: Björn B Schäfer, SVT

Bostadsbolagets vd: Vi har upphandlat rivningen i Backe

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Jönsson, vd på Strömsunds hyresbostäder förstår ockupanterna i Backe, men menar att bolagets styrelse har fattat beslut om rivningen. Samtidigt pågår en utredning som ska upp i fullmäktige om att sälja husen. I klippet hör du Stefan Jönsson berätta.

Redan förra året väckte Moderaterna i Strömsunds kommun ett initiativärende om att ägardirektiven till Strömsunds hyresbostäder AB ska ses över så att bolaget får sälja hela eller delar av fastighetsbeståndet på vissa orter. En värdering av fastigheterna och en konsekvensanalys ska göras.

– Frågan ska upp till avgörande i kommunfullmäktige i höst, säger Susanne Hansson (S) kommunalråd i Strömsund till SVT Nyheter Jämtland.

Hyreshusen i Backe

Delade meningar om rivning

Enligt hennes syn så kan inte husen i Backe rivas innan den frågan är avgjord. Men Stefan Jönsson är av en annan uppfattning.

– Bolagsstyrelsen har beslutat att den här fastigheten ska rivas och den är ju också upphandlad och kontrakterad med en rivningsfirma, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hyreshusen i Backe

Mer i ämnet