Kommunfullmäktige röstade för att återremittera förslaget om försäljning av husen i Backe. Foto: Fredrik Eliasson, SVT

Beslut om försäljning av husen i Backe

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen skulle kommunfullmäktige i Strömsund besluta om de rivningshotade husen i Backe skulle säljas eller inte. Beslutet blev återremiss. ”Jag är förbannad” säger företagaren Svante Westin som ville köpa husen. Hör mer i klippet.

Tidigare ville Strömsundsbostäder riva fastigheterna i Backe, men det möttes av stora protester i samhället. I somras ockuperades några av fastigheterna av bybor.

Då vände Strömsundsbostäder och beslutade att stoppa rivningen i väntan på beslut om eventuell försäljning. Det finns ett företag på orten som är intresserat av att köpa husen.

Hyreshusen i Backe

Under hösten har en värdering av fastigheterna gjorts, som landade i att fastigheterna är värda 6,4 miljoner kronor. Ett alldeles för högt pris menade den intresserade köparen.

Nu har alltså kommunfullmäktige beslutat att återremittera frågan till kommunstyrelsen efter förslag från kommunalrådet Susanne Hansson (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hyreshusen i Backe

Mer i ämnet