Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Företagaren Svante Westin tycker värderingen av allmännyttan i Backe är alldeles för hög. Foto: Fredrik Eliasson/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Hotade husen i Backe värderade – köpare: ”Helt galet”

Uppdaterad
Publicerad

Strömsunds kommun har nu låtit göra två värderingar av sitt bostadsbestånd i Backe. Den senaste visar ett värde som är 1,4 miljoner kronor lägre än den förra, men den tilltänkta köparen tycker fortfarande att priset är för högt.

Än är det inte klart om det blir rivning eller försäljning av allmännyttan i Backe. Men kommunen har låtit göra två oberoende värderingar av fastigheterna. Den första kommer fram till ett värde av 7,8 miljoner kronor och den senaste, som presenterades häromveckan, ett värde av 6,4 miljoner kronor.

– Det är helt galet, det finns inte på kartan att kunna betala så mycket, säger Svante Westin, företagare i Backe och spekulant.

Rivning mötte motstånd

Strömsunds kommun ville tidigare riva stora delar av de kommunala bostäderna i Backe. Det mötte stort motstånd på orten och ledde bland annat till en ockupation av en fastighet i somras.

För att rädda fastigheterna vill lokale företagaren Svante Westin köpa alla kommunens bostäder i Backe genom ett aktiebolag med särskild vinstbegränsning. Detta är något som Socialdemokraterna nu meddelar att de är villiga att gå med på.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer