Skogsområdet som brinner öster om Ytterhogdal ligger brant till och det har tagit räddningstjänstens markpersonal tid att ta sig dit, men vid 16-tiden var de framme och avlöste då de två brandflyg som inledde släckningsarbetet. Foto: RäddningstjänstenVisa alla (2)
Visa alla (2)

Skogsområde brinner öster om Ytterhogdal

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner i ett skogsområde cirka två mil öster om Ytterhogdal sedan 13.30-tiden på onsdagen. Det är en omfattande skogsbrand som bekämpats av två brandflyg. Flygen avbröt släckningsarbetet vid 16-tiden och avlöstes då av räddningsstyrkor på marken och två helikoptrar.

Larmet kom till SOS Alarm på onsdagseftermiddagen som en gräsbrand vid Långtjärnsberget. Men det visade sig senare vara en omfattande skogsbrand.

Vid 15-tiden inledde två av de nya brandflygplanen släckningsarbetet, eftersom branden ligger långt från farbar väg.

– De båda planen var på väg från Ljusdal till Östersund där de ska vara stationerade när larmet kom, säger räddningschef Lars Nyman.

Senare anslöt räddningstjänst från ytterhogdal, Rätan och Svenstavik.

Vid 21.30 pågick släckningsarbetet för fullt, men brandområdet hade då minskat. Totalt har 2–3 hektar mark brandhärjats.

– Vi kommer ha folk på plats hela natten, sa inre befäl Ulf Jernström vid 21.30-tiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer