Tiltrotator testas, Krister Blomgren, vd Engcon Foto: Maria Harning, SVT

Brexit påverkar företagare i länet

Publicerad

Om en dryg månad ska Storbritannien lämna EU. Men fortfarande finns inget avtal mellan EU och Storbritannien. För företagare i länet är det bekymmersamt.

Brexit är en fråga som påverkar i länet. En hel del företag exporterar i dag till Storbritannien och vad som händer om inget avtal finns på plats den 29 mars är högst oklart. Krister Blomgren är vd på Engcon i Strömsund.

– Det kommer att bli stopp i några veckor, säger han till SVT Nyheter Jämtland. De måste ju bygga upp någon slags tull, men de är också oförberedda. Det kommer att bli struligt i ett par, tre månader tror jag.

Brexit

Potential i Storbritannien

Engcon exporterar i dag till hela världen. Marknaden i Storbritannien är inte så stor, men Engcon ser möjligheter.

– Storbritannien har potentialen att omsätta lika mycket som vi omsätter totalt idag, säger Krister Blomgren.

Svårt att förbereda

Eftersom förutsättningarna för Brexit fortfarande är oklara, så är det svårt att förbereda sig som företagare menar Krister Blomgren. Det är inte heller lätt för tillexempel Tullverket att vägleda.

– De har ju lika svårt som oss just nu, säger Krister Blomgren. Men så fort det kommer några regler så kommer vi att kunna få hjälp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brexit

Mer i ämnet