Brons till Martinsson på EM:s första dag

Uppdaterad
Publicerad
Luftvapens-EM i Holland han knappt börja innan strömsundsbon tog medalj. Det blev brons för running target-skytten.

Emil Martinsson från Strömsund gick till medaljmatch som tredje bästa skytt efter sina 575 av 300 poäng i grundomgången i onsdagens running target regelbundna lopp. I semifinalen ställdes han mot Dmitry Romanov som tog hem matchen med 6-3.

Spännet gick av

Precis före semifinalen gick spännet på Martinssons skyttejacka, som hjälper till med stabiliteten, sönder. Martinsson säger att det påverkade koncentrationen främst och att det spelade roll för utfallet av semifinalen.

Bronsmatchen

Väl i bronsmatch blev det en lång och ruskigt jämn fight mot finske Tomi-Pekka Heikkila. Först till sex vinner, men man måste ha två poängs marginal. Här krävdes hela 18 skott innan Martinsson kunde ta hem matchen med 10 mot 8. I sista skottet vann han med 0,1 poängs marginal. Finnen hade dock ”matchboll” till en början med ställningen 5-2, vilket Martinsson säger beror på den trasiga jackan.
– Under första skotten mot finnen funderade jag väl också för mycket på spännet och hade tappat geisten lite. Men när det stod 5-2 fick jag in ett turskott, och ännu ett. Något hände och jag kände att jag inte kunde ge upp så lätt. Och nu står jag här med en bronsmedalj. Det är ju skönt att ha kunnat vända på det, säger han.

Femtonde medaljen

Det här var femtonde individuella EM-medaljen på seniornivå för Emil Martinsson som fortsätter att hävda sig som en av världens bästa viltmålsskyttar.
– Det är ju skönt att vara med ännu i medaljaspirantsituationen, om man säger så. Men jag hoppas på fler så småningom i alla fall! Men det är skönt att ha kommit så långt, det är inte så många andra som har femton EM-medaljer, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer