Bygget av Nationalmuseet Norr har börjat byggas

Byggstart för Nationalmuseum Norr

Uppdaterad
Publicerad

Nu är arbetet igång med byggandet av Jamtlis flaggskepp.

Från Jamtlis kaféfönster har man första parkett att se hur Nationalmuseéts konsthall kommer att växa upp ur den stora grop som maskiner just nu öser upp grus och sten ur.

Hela bygggnaden på 1 500 kvadratmeter kommer att inrymma tre våningsplan, där bland annat kommer en rymlig konstlobby och en konstpedagogisk verkstad finnas. Dryga 500 kvadratmeter utgör lokaler för pedagogisk verksamhet och utställning. Konstlobbyn blir den sammanlänkande lokalen i byggnaden – en plats för möten, samtal och introduktion, plats för grupper att samlas, en plats för skolklasser att förbereda sitt program eller att äta sin matsäck,

Om bygget löper på utan några hinder så ska invigningen av den första permanenta filialen till Nationalmuseum i Stockholm invigas på Jamtli i juni 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bygget av Nationalmusem Norr

Mer i ämnet