C vill ta vara på det som produceras lokalt

Uppdaterad
Publicerad

Hur ska Ragunda kommun kunna erbjuda en god samhällsservice till alla medborgare trots minskade intäkter? Vi ställde frågan till samtliga partier som ställer upp med en vallista i kommunen, och så här svarade Centerpartiets Håkan Lindström.

– Den kommunala ekonomin är i dag beroende av olika typer av statsbidrag. Detta belyser behovet av en ny och rättvis fördelning av skatteintäkterna över landet.

– Människor måste få ta del av det som de själva är med och producerar. Sedan handlar det självklart om hushållning och en koncentration på kommunens huvuduppgifter, vård, skola och omsorg. Vi tror också att vi genom att på alla sätt ta vara på det som kan produceras lokalt, såväl livsmedel som tjänster, kan skapa en kostnadseffektiv organisation som dessutom erbjuder innevånarna alternativ inom de kommunala huvuduppgifterna.

Val 2018 Jämtland

Vad är er viktigaste valfråga i Ragunda kommun?

-  Det krävs ett batteri av åtgärder som kan återge kommunens initiativförmåga och framtidstro. Där är till exempel kommunens förmåga att främja och stödja ett levande näringsliv avgörande.

– Förutsättningar måste skapas för en bra framtid i alla delar av kommunen. Vi slår vakt om kommunens huvuduppgifter i alla tre centralorterna Stugun, Bispgården och Hammarstrand. Där skall på ort och ställe finnas skola, vård och äldreomsorg som kan möta innevånarnas behov, säger Lindström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Jämtland

Mer i ämnet