Foto: SVT (arkiv)

Charkfabrik i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Nu kommer ytterligare ett hårt slag mot länets livsmedelsbransch. Charkfabriken i Trångsviken begärs i konkurs.

Under tisdagen berättade vi att slakteriet i Hammerdal, Jämtlandsgården, fått plötsliga bekymmer efter att deras största kund, Kvalitetskött i Stockholm, begärts i konkurs. Och nu kommer nästa slag mot livsmedelsbranschen i länet. Charkfabriken i Trångsviken begärs i konkurs.

Enligt handlingarna till tingsrätten har företaget varit föremål för företagsrekonstruktion och i somras fastställdes också ett ackordförslag. Men efter det har företaget ändå fortsatt göra ytterligare förluster varpå företaget nu är på obestånd. 

Långvariga ekonomiska problem

2012 fusionerades Ramsele chark med Trångsviken chark efter att den sistnämnda haft långvariga ekonomiska bekymmer. I och med fusionen ställde Norrlandsfonden och Handelsbanken i Ramsele upp med lån och allt såg ut att få en lösning.

Men företaget fick aldrig någon rätsida på ekonomin och nu har alltså Ramsele chark AB, som företaget heter sedan fusionen, försatts i konkurs.

Ungefär 10 personer jobbar på fabriken i Trångsviken.

SVT söker företrädare för företaget för kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.