Henrik Weile, chef på Stora Coop Storlien, beklagar att de måste varsla personal. Foto: Eva Danielson, SVT

Coop i Storlien varslar – corona orsaken

Uppdaterad
Publicerad

Coopbutiken i Storlien varslar personal om uppsägning. Ett 15-tal anställda berörs, och anledningen är den uteblivna Norgehandeln.

Den 17:e mars stängde Norge gränsen mot Sverige på grund av coronaviruset. Resor från och till Norge fick inte göras utan karantän. Bara några veckor senare öppnade Coop sin nya butik i Storlien, och nu måste man alltså varsla personal.

– Det är ett tungt beslut att behöva varsla en personalstyrka som är så engagerade och har varit med och kämpat sedan vi nyinvigde, berättar Henrik Weile, Stormarknadschef Stora Coop Storlien i ett pressmeddelanden. Jag hoppas och ser fram emot att gränsen snart öppnas igen. Målet är att snart kunna återkalla varslet och samla personalstyrkan igen och öppna stormarknaden som det var planerat innan covid-19.

Coronaviruset i Jämtlands län

Exakt hur många som varslas ska fastställas i förhandlingar med facket.

I klippet ovan kan du se hur mycket gränshandeln har tappat under andra kvartalet i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet