Foto: Hasse Holmber /TT

Covid-19: Tio dödsfall har rapporterats i länet

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på tisdagen fanns tio corona-relaterade dödsfall rapporterade i länet. Åtta på äldreboenden hos Östersunds kommun och två på Östersunds sjukhus.

I flera av fallen på äldreboendena i Östersund så var det först vid en andra analys av proverna som det visade sig att personerna hade covid-19. Anledningen till att proverna analyserades på nytt var att personerna hade visat tydliga symptom på covid-19.

Regionen uppdaterar

Region Jämtland Härjedalen lämnar varje eftermiddag en uppdatering om hur många som är smittade, hur många som är provtagna, hur många som vårdas på Östersunds sjukhus och hur många som har avlidit.

Rundringning till kommunerna

Kommunerna gör ingen sådan uppdatering. Vid lunchtid på tisdagen ringde vi runt till kommunerna och fick då veta att inga corona-relaterade dödsfall på äldreboenden har rapporterats i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Strömsund eller Åre.

Ragunda lämnar inga uppgifter

I Ragunda kommun har kommunledningen beslutat att inte lämna några uppgifter.

– Vi har få äldreboenden och hänvisar till sekretessen, säger Carina Landin som är kommunikatör hos Ragunda kommun.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet