Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Som att arbeta ensam tillsammans” – i klippet berättar Adam Storm hur det är att ha lämnat havet i Halland för fjällen i Jämtland och att jobba på distans utan att sitta ensam hemma. Foto: Maria Harning/SVT

Coworking gav Adam möjlighet att flytta från Halland till Klövsjö

Uppdaterad
Publicerad

I höstas fick Klövsjö fyra nya invånare när familjen Storm flyttade från Halland. Starkt bidragande till flytten är möjligheten att jobba på distans, men inte hemifrån – i ett kontorskollektiv.

Adam Storm jobbar som projektledare på ett landstäckande teknikföretag. Jobbet kräver inte att han sitter på en särskild plats i landet, utan han kan jobba från Klövsjö.

– Mycket av mitt jobb sker digitalt, berättar Adam. Då tycker jag det är mycket härligare att kunna arbeta i en sån här miljö.

Även Adams fru kan till stora delar jobba på distans. De sitter oftast på den nystartade coworkinghubben Kollektivet mitt i byn.

– Det är lite som att arbeta ensam tillsammans, säger Adam.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Adam Storm ger sina bästa tips till den som funderar på att flytta och jobba på distans Foto: Maria Harning/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.