Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det ska bli kul att bara få ta allting som det kommer”- se Daniel och Johanna berätta om äventyret i klippet. Foto: Eva Danielsson/SVT

Daniel och Johanna från Åre ger sig ut på sitt livs äventyr – ska segla över atlanten

Uppdaterad
Publicerad

De är vana seglare, men det här blir deras livs äventyr. I juli börjar Daniel och Johanna Schalander från Åre sin resa mot Karibien med segelbåten ”Greta”. Ett år väntar då på havet.

– Vi längtar bort från ekorrhjulet samtidigt längtar vi till upplevelsen och att göra något extra av livet, säger de.

Daniel och Johanna har nu lämnat fjällen i Åre för att förbereda sig inför avfärden från västkusten.

– Vi är vana seglare och seglat mycket i svenska och skandinaviska vatten. Men vi har aldrig varit ute på stora haven så vi har gått en hel del utbildningar i långfärdssegling, säger Daniel.

”Jag var rädd först”

Planen är att segla till Skottland och Kaledoniska kanalen vidare mot Karibien:

– Jag var rädd först och ville inte det här och sen har jag bara landat i det själv att det är ju fantastiskt, säger Johanna.

Ska segla över atlanten

De ska också vara med i det klassiska ARC-rallyt 2024 som går från Gran Canaria till Saint Lucia i Västindien, cirka 2 700 sjömil.

Ungefär 200 båtar är med i tävlingen och 10 båtar från Sverige är anmälda och en av dessa seglas av det jämtländska paret Daniel och Johanna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.