”Det här var inte vad Östersundshem behövde”

Uppdaterad
Publicerad

I går lämnade Östersundshems nytillträdde vd med omedelbar verkan efter att ha pekats ut för att ha haft en nedlåtande kvinnosyn.

Och det har varit ett minst sagt stormigt år för det kommunala bostadsbolaget, konstaterar Östersunds nya kommunalråd Bosse Svensson (C).

Bosse Svensson är nytt kommunalråd i Östersunds kommun. Han är även ledamot i Östersundshems tillfälliga styrelse och var en av dom som var involverad i den rekryteringsprocess där Johannes Merbom så småningom anställdes som vd i augusti.

– Det blev en felrekrytering och det får man ju verkligen fundera över. Och det har jag gjort men jag har inte hittat något i det vi gjorde som förklarar varför vi hamnade där vi hamnade , säger Bosse Svensson.

Östersundshem

Den andra vd:n som lämnade

I går kom beskedet att Johannes Merbom avgick med omedelbar verkan. Det blev den andra vd:n som under dramatiska förhållanden lämnade bolaget.

– Man kan ju lugnt säga att det här var inte vad Östersundshem behövde, säger Bosse Svensson.

Hör mer om vad han säger om det som nu hänt i Östersundshem i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östersundshem

Mer i ämnet