Dick Bewarp har blivit utsedd till ”Årets Vildhuss” av Ragunda kommun. Foto: SVT

Dick Bewarp är ”Årets Vildhuss”

Uppdaterad
Publicerad

Dick Bewarp, känd från SVT Play:s Cowboykåken, har kammat hem Ragunda kommuns utmärkelse ”Årets Vildhuss”.

Det var på lördagskvällen under årets Vildhussgala då flera utmärkelser delades ut till företag och personer i Ragunda kommun som utmärkt sig extra under året.

”Årets Vildhuss” är den främsta utmärkelse som Ragunda kommun delar ut. Enligt kommunen är det en hedersbetygelse som ska gå till någon som under året gjort något utöver det vanliga.

”Bryter ny mark”

Detta året gick alltså priset till Dick Bewarp med motiveringen: ”På ett öppet och okonstlat sätt har han visat hela landet vilka möjligheter till utveckling och livskvalitet vår kommun kan bjuda på. Likt prisets namngiven är han en pionjär som bryter ny mark och öppnar nya möjligheter för sig själv och för bygden,” skriver Ragunda kommun på sin hemsida.

Blev känt namn efter Cowboykåken

Dick Bewarp blev ett hushållsnamn när serien Cowboykåken hade premiär på SVT Play. Där fick tittarna följa med Dick Bewarp när han byggde upp sitt eget timmerhus i Mårdsjön.

Flyttlasset gick från Malmö till Mårdsjön och det finns inga tvivel om att valet var det rätta för Dick Bewarp.

– Jag tycker Jämtland är helt fantastiskt och en stor kulturchock. Det är gemenskap och man lånar prylar, dricker kaffe, hälsar på och snackar skit, säger Dick Bewarp.

TV: Följ med bakom kulisserna i Cowboykåken

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.