Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Viktigt att föräldrar engagerar sig i de föreningar där de har barn som är aktiva, säger distriktsidrottschefen Anna Ottosson Blixth. Foto: SVT

Distriktsidrottschefen: ”Det är ett tufft läge”

Uppdaterad
Publicerad

Under pandemin ställdes träningar och tävlingar in och det resulterade i att flera Idrottare och ledare slutade. Nu börjar det tuffa arbetet att bygga upp idrottsrörelsen igen.

I kvällens nyhetssändning var distriktsidrottschefen Anna Ottosson Blixth med och pratade om den negativa trenden inom idrotten:

– Vi behöver återstarta idrotten. Det vi saknar nu är engagemang och det har vi tappat under pandemin. Men det är också viktigt att kommunerna tar sitt ansvar och gör det är enkelt att bedriva idrott i anläggningar och att kostnaderna inte ska vara så höga, säger Anna Ottosson Blixth, distriktidrottschef RF-SISU.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.