Travträning på Wången – personerna på bilden har ingen koppling till händelserna i texten. Foto: SVT arkiv

DO kritiserar Jämtlands gymnasieförbund för Wången-problem

Uppdaterad
Publicerad

Diskrimineringombudsmannen, DO, kritiserar nu Jämtlands gymnasieförbund, för att inte ha gjort tillräckligt när en elev känt sig trakasserad.

I januari fick DO ta emot en anmälan från en förälder till en elev på Wången. I anmälan beskrevs hur eleven, en tjej, under flera års tid blivit mobbad och trakasserad av tre killar i klassen. Under hösten 2016 ska trakasserierna har eskalerat.

Den anmälande föräldern menade att skolan inte vidtog tillräckliga åtgärder för att få trakasserierna att sluta.

Diskrimineringsombudsmannen, DO, håller med. Jämtlands gymnasieförbund, som är huvudman för Wången, får kritik av DO för att inte ha utrett de sexuella trakasserier som den kvinnliga eleven uppgett att hon utsatts för.

Gymnasieförbundet rekommenderas att se över sitt arbete kring diskriminering och likabehandling.

Under våren har en rad olika myndigheter utrett skolsituationen på Wången, bland annat gjorde tre elever en polisanmälan mot en annan elev på skolan i januari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolmiljön på Wången

Mer i ämnet