Travkuskar på Wången. Bilden har ingen koppling till händelserna i artikeln. Foto: pressbild (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/legalcode)

Sexofredanden på Wången polisanmält

Uppdaterad
Publicerad

En elev på travskolan Wången har polisanmälts som misstänkt för sexuellt ofredande av ett par andra elever.

Det var i förra veckan som tre elever kom in på polisstationen och berättade om kränkningar på skolan. Utifrån det upprättades en polisanmälan om sexuellt ofredande på skolan.

Anmälan gäller en elev som ska ha ofredat minst två flickor, 16 och 18 år gamla. Han ska ha ofredat dem verbalt genom kränkande kommentarer men också utsatt dem för sexuellt ofredande fysiskt.

”Grabbig” stämning på skolan

Det handlar bland annat om pojken ska ha försökt dra ned byxorna på en flicka bakifrån när hon stod och gjorde smörgåsar. Och en annan flicka ska han ha blottat sig för.

Enligt uppgifter till polisen ska det under en längre tid ha varit en ”grabbig” stämning på skolan som yttrat sig på olika vis, det har främst rört sig om kränkande kommentarer från pojkar på skolan mot flera av flickorna, men också fysiska ofredanden, enligt polisanmälan.

Uppmärksammade problem

Även för två år sedan uppmärksammades Wången på grund av stökigheter på skolan. Det kom då rapporter om ett flitigt alkoholintag bland vissa elever på skolan. Två elever polisanmäldes och fyra elever fick skriftliga varningar av rektorn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolmiljön på Wången

Mer i ämnet