I dokumentärserien berättar räddningstjänsten om vad som mötte dem då de kom till olycksplatsen efter busskraschen utanför Sveg. Foto: SVT: Sorgen mitt i bygden

Dokumentärerna om bussolyckan utanför Sveg visas nu i SVT1

Uppdaterad
Publicerad

”Sorgen mitt i bygden” är samlingsnamnet på tre dokumentärer – varav två handlar om bussolyckan utanför Sveg för drygt två år sedan då 3 ungdomar omkom och över 20 skadades.

Dokumentärerna publicerades på SVT Play redan i mars i samband med rättegången mot bussföraren. Han var åtalad misstänkt för vållande till annans död, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. Han friades av tingsrätten, men domen har överklagats av åklagaren.

Det var högstadieelever från Skene i Västergötland som drabbades. De var på väg till Klövsjö för att åka skidor. Två mil söder om Sveg körde bussen av vägen.

Bussolyckan i Härjedalen

Klippet här ovan är utdrag från programmen där vi hör räddningspersonalen berätta om sina intryck från olyckan.

Dokumentärerna sänds i SVT1 klockan 20.00 tisdag 4 juni och tisdag 11 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussolyckan i Härjedalen

Mer i ämnet