Foto: TT

Eldade möbler i skogen – misstänks för brott

Uppdaterad
Publicerad

Möbler, bensindunk och annat brandfarligt material hade transporterats till skogen. Sedan hade en majbrasa byggts upp och tänds på. Polisen tog en kvinna och en man på bar gärning vid elden och nu misstänks dem för brott.

Strax innan klockan 21.30 på lördagskvällen upptäckte en polispatrull att det eldades vid ett grustag inne i skogen utanför Östersund. Polisen har beskrivit branden som en mindre majbrasa där det bland annat eldades möbler.

Intill majbrasan fann patrullen en bensindunk och annat brandfarligt material och när polisen höll på att undersöka platsen kom en kvinna och en man i 55-årsåldern dit. De båda misstänks nu för miljöbrott och allmänfarlig vårdslöshet. Dessutom misstänks de för trafikbrott då bilen som de färdats i till platsen var avställd och hade körförbud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.