Mordbrand på förskola

Kvinna anhållen för branden i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna anhölls på fredagen misstänkt för mordbranden på Asterns förskola i Östersund. Hon är skäligen misstänkt för brottet. Samtidigt efterlyser polisen nu vittnen till händelsen och andra bränder som förekommit i området senaste dagarna.

Kvinnan anhölls efter förhör och fortsatta förhör kommer nu att hållas, uppger åklagare Jon Runebjer som håller i förundersökningen av branden. Skäligen misstänkt är den svagare misstankegraden.

Åklagaren är i övrigt förtegen om omständigheterna i ärendet och vill ännu inte kommentera om kvinnan erkänt eller inte.

Strax efter halv ett under natten mot fredagen kom larmet om en brand på vinden av Asterns förskola i centrala Östersund.

Polispatruller på plats konstaterade att det inte kan ha handlat om en olycka och händelsen rubriceras som grov mordbrand.

– Platsen är avspärrad. Vi har säkrat spår på platsen, nu tar utredningsdelen över, säger David Levy, befäl vid polisen i region Nord.

Andra bränder i området

De senaste dagarna har det förekommit bränder i området kring Furutorpsgatan, bland annat Övre Katrinelundsvägen och Allégatan.

Polisen söker nu vittnen som kan ha gjort iakttagelser i samband med bränderna. Det handlar om tiden mellan onsdagen 17 juli fram till fredagen 19 juli.

Den som sett något som skulle kunna sättas i samband med bränderna uppmanas ringa polisen.

Räddningstjänstens insats hyllas

Räddningstjänsten fick snabbt kontroll på branden. Nu hyllas deras insats av polisen.

”Enligt polisens yttre befäl Daniel Bixo så hade fastigheten brunnit ner om det inte vore för räddningstjänsten snabba agerande. De fick snabbt kontroll på branden och jobbade intensivt med släckningsarbetet”, skriver David Levy på polisens sajt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.