Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två män har drunknat efter en fiskeolycka i Härjedalen. En sökinsats pågick under helgen för att hitta en av männen. Foto: Morgan Grip

Två personer drunknade i Härjedalen – stor sökinsats under helgen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern som eftersökts efter drunkningsolyckan norr om Linsell i Härjedalen i fredagskväll har under söndagen påträffats död. Två män hamnade då i vattnet under en fisketur varav en påträffades död redan under fredagskvällen.

Larmet kom in strax före klockan 20 på fredagkväll om att två personer som varit ute och fiskat på något sätt hamnat i vattnet, i Över-Ransjön, strax norr om Linsell.

En av personerna, en man i 65-årsåldern, påträffades på fredagkväll och konstaterades senare avliden. Den andre, en man i 45-årsåldern eftersöktes under både lördag och söndag.

– Vi har sökt under natten men inte hittat honom, så sökandet kommer att fortsätta nu under dagen, säger Marie Andersson, polisens presstalesperson på lördags förmiddagen.

Vid 14.30-tiden på lördagseftermiddagen meddelade polisen att de fortfarande söker efter den försvunne mannen med helikopter. Männen ska inte ha varit hemmahörande i länet.

Det dröjde till 19-tiden på söndagskvällen innan polisen meddelade att den andra mannen har hittats avliden. Båda männens anhöriga är underrättade.

Det finns ingen misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.