Illustration på hur Biltema kan se ut från Lillängerondellen. Foto: Illustration från Östersunds kommun

Ett steg närmare Biltema-etablering

Publicerad

En etablering av Biltema vid Lillänge-rondellen kommer allt närmare. I dag beslutade kommunstyrelsen i Östersund att överlämna förslaget på detaljplan till kommunfullmäktige.

Efter flera års arbete närmar det sig en detaljplan för en etablering av Biltema vid Lillänge-rondellen. Under tisdagen beslutade kommunstyrelsen i Östersund att anta granskningsutlåtandet och överlämna förslaget till detaljplan till kommunfullmäktige.

Artikeln fortsätter nedanför bilden.

Biltemas exploatering i Östersund
Karta över Biltemas etablering, med Lillängerondellen till höger och en ny rondell på Stuguvägen till vänster. Foto: Illustration Östersunds kommun

Det har kommit in många synpunkter på etableringen, både positiva och negativa. De negativa synpunkterna har främst rört trafiken och buller som kan beröra närbelägna bostäder. Nu finns förslag på en rondell på Stuguvägen och en skogsridå mot Erikslund.

Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Sverigedemokraterna och Liberalerna, yrkade avslag på beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Biltemas exploatering i Östersund

Mer i ämnet