Kommunen väntar med att demontera liften i Lit Foto: SVT

Ett steg närmare konstsnö i Litsbacken

Publicerad

Östersunds kommun beviljas tillstånd att ta vatten från Indalsälven för att tillverka konstsnö till Litsbacken. Det framgår av en dom från mark- och miljödomstolen som kom på onsdagen.

Kommun får enligt domen tillåtelse att anlägga ett vattenintag i Indalsälven med tillhörande intagsanordningar och pumpstationer.

Varje år, från den 15 oktober till den 31 mars, får kommunen som mest ta 60 000 kubikmeter vatten, med ett flöde av högst 7 000 kubikmeter per dygn.

Kostnaden för verksamheten beräknas till cirka 4 miljoner kronor. Den årliga kostnaden för drift, kontroll och underhåll beräknas uppgå till cirka 30 000 kronor.

Ska förstärka pisterna

Syftet med att ta vatten från älven är att kunna förbättra och förstärka pisterna i backen samt att kunna erbjuda skidåkning under en längre period jämfört med idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.