Hör i klippet varför många av länets 40 till 59-åringar kan tvingas vänta på sin första dos. Foto: Björn B Schäfer, SVT Jämtland

Fas 4 inleds men många får vänta på första dosen

Uppdaterad
Publicerad

Torsdagen är efterlängtad för många. Då kommer fas 4 i vaccineringen mot covid-19 igång även i Jämtland och Härjedalen. Men det är en begränsad mängd med vaccin som de närmaste veckorna kommer gå till nya personer. De flesta doserna är öronmärkta till de som ska få sin andra vaccinspruta.

Vaccinationsviljan är stor i region Jämtland Härjedalen. Bland de äldre än 65 år så ligger vaccinationstäckningen på hela 91 %.

– Det har varit väldigt många som har velat vaccinera sig och det har varit väldigt positivt, säger Anita Secher som jobbar med vaccinationsplanering vid Region Jämtland Härjedalen.

Coronaviruset i Jämtlands län

När nu Fas 4, för personer mellan 40 och 59 år, kommer igång under torsdagen så förväntas trycket bli stort på att boka in sig för sin första spruta.

Hör mer i klippet varför så många kommer att behöva vänta längre än vad de kanske hade hoppats på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet