Sex vapen som ska ha använts vid målsskjutning har försvunnit från en förening i Östersund. Foto: SVT arkiv

Fem vapen på vift från skytteförening

Publicerad

En skytteförening i Östersund har blivit av med sex skjutvapen. Ett hittades för ett år sedan men fem vapen saknas fortfarande.

För drygt ett år sedan omhändertog polisen två vapen från en 87-årig man i Östersund. Det var mannens läkare som slog larm då han inte ansåg att mannen på grund av sin höga ålder inte var lämplig att inneha skjutvapen. Ena vapnet tillhörde en skytteförening i Östersund.

– Hur det här förhåller sig om han varit med i skyttegillet eller inte det vet vi inte men det kan vara så, säger Cecilia Modin, förundersökningsledare vid polisen i Jämtland.

Enligt polisen ska inte föreningen ha varit medveten om att sex vapen försvunnit och det är oklart när den eventuella stölden ska ha skett.

– Det upptäcktes i och med att vi informerade om det och då upptäckte man att det saknades ytterligare fem vapen, säger Cecilia Modin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer