Tre personer misshandlades i Östersund – koppling till ÖFK-match

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot fredagen misshandlades tre personer av flera okända gärningsmän. Enligt polisen ska bråket ha en koppling till ÖFK:s Europa League-match.

Det var vid 02.30-tiden under natten mot fredagen som polisen skickades in till centrala Östersund. Från början ska det ha varit omkring tio personer i tumult på platsen.

– Det ska ha varit i eftermälet av kvällens fotbollsmatch, säger Peder Jonsson, kommunikatör på polisens ledningscentral.

Under torsdag kvällen vann ÖFK över tyska Hertha Berlin med 1-0 på Jämtkraft Arena. Enligt Peder Jonsson framgår det inte om det är supportrar som bråkat med varandra, men bråket ska ha att göra med matchen och fotbollssupportrar ska ha funnits på platsen.

Tre personer ska ha blivit misshandlade av för dem okända gärningsmän. Även en ambulans skickades till platsen. En av målsägande fick sedan föras med ambulans från platsen.

I nuläget är ingen person gripen och det finns ingen misstänkt. Polispatrullen på plats tog vittnesuppgifter och skrev anmälan gällande misshandel.

Ännu en anmäld misshandel

Ungefär en halvtimme tidigare vid 01-tiden stötte polisen på en kvinna i 30-35 årsåldern, även detta i centrala Östersund, som blivit misshandlad.

Patrullen skrev anmälan om misshandel, tog upp vittnesförhör och skjutsade målsägande till akuten. Ingen gärningsman är gripen i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.