Flera fjällräddningar i Jämtland – skoterolycka och benbrott

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har skadat sig i länet under söndagen och tvingats larma efter hjälp.

En skoterförare körde in i ett träd i Viken nära Gäddede mitt på dagen. Olyckan skedde cirka 200 meter från farbar väg. Personen var vaken och talbar efter olyckan, men hade smärtor runt revbenen och problem med andningen. Polisen fattade beslut om att skicka ut fjällräddare, och den skadade lastades i en norsk ambulanshelikopter för transport till sjukhus.

Bröt foten

Vid 14.50 fick polisen larm om att en person brutit foten i Storulvån. Fjällräddare skickades ut och har hittat personen som sedan skickades med ambulans till vården.

I Vålådalen larmade ytterligare en person, en som inte kunde stödja på ena benet. Larmet kom vid 15.30 och där är fjällräddare på väg, berättar polisens RLC-befäl Martin Lusth vid 17.15-tiden. Senare berättar polisen att pesronen tagits omhand, och att det är en skidåkare med troligt benbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.