Jämtlands läns största Galatasaray-supporter är utan tvekan Ilhan Bulut i Funäsdalen. Foto: SVT

Största Galatasaray-fanet tror på enkel revansch

Uppdaterad
Publicerad

Galatasaray-supportern Ilhan Bulut sitter hemma på pizzerian i Funäsdalen på torsdag. Ännu har inte chocken lagt sig efter ÖFK:s 2-0-seger förra veckan.

Vårt inslag i förra veckan om Ilhan Bulut från Funäsdalen väckte stor uppmärksamhet. Han är en synnerligen hängiven supporter till turkiska fotbollslaget Galatasaray – barnen har döpts efter spelare i laget, inredningen i hemmet går helt i Galatasarays gula-röda färger och när familjemedlemmarna fyller år brukar han ge dem matchtröjor i presenter.

LÄS MER: Största supportern har en sanslös samling i rött och gult

ÖFK – Galatasaray

Inför förra veckans match var han, lindrigt sagt, segerviss. Men så inträffade det han inte trodde var möjligt.

Jag tyckte du sa att du skulle ner till Istanbul och se returmatchen?

– Nja, jo. Men det är så mycket att göra på pizzerian just nu att jag stannar hemma och jobbar i stället, säger han.

Hur har reaktionerna varit i Turkiet efter förlusten mot ÖFK?

– Det här var en chock, för alla. Laget har blivit totalkapat i tidningarna.

Ilhan berättar att många rubriker vinklats mot att det var så kallt i Östersund. Galatasaray blev djupfryst, skrev en tidning. Köldchock kallade en annan den jämtländska högsommaren.

TV: Se hela nyhetsinslaget om Ilhan på SVT Play.

Naturligtvis kommer matchen att visas på pizzerian i Funäsdalen på torsdagskvällen. Och Ilhan är fullständigt övertygad om att förlusen i Östersund bara var ett hack i skivan.

– Där nere har inte ÖFK skuggan av en chans. Det kommer att vara varmt och trycket på läktaren blir något som ÖFK aldrig varit i närheten av.

Ilhan bedyrar att inga Galatasaray-supportrar tvivlar på att laget kommer att gå vidare. Här handlar det om klasskillnad, menar de.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK – Galatasaray

Mer i ämnet