Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Försvarsmaktens uppmaning: Gå inte in i skjutfältet Foto: Anders Öhlund/SVT

Uppmaningen från Försvarsmakten i Östersund: Respektera varningsskyltarna vid Dagsådalens skjutfält

Uppdaterad
Publicerad

Nu skall militären nästan fördubbla antalet skjutdagar på Dagsådalens skjutfält 7 kilometer från Östersund. Man går från 120 till 200 skjutdagar om året. I samband med det går Försvarsmakten ut med en uppmaning.

– Vi måste få stopp på att folk struntar i våra varningsskyltar, säger P-O Henriksson, chef på Dagsådalens skjutfält.

Uppmaningen kommer efter en incident på Tjärnmyrans skjutfält utanför I 21 i Sollefteå, där en civil person upptäcktes inne på området.

Liknande händelser har skett även i Dagsådalen.

– Vi hade en cyklist som medvetet cyklade förbi en bom. Vi lyckades få stopp på honom. Det kostade 11 000 kronor i böter, säger P-O Henriksson.

Försvarsmakten expanderar i Östersund

Dagsådalens skjutfält har varit nedläggningshotat men nu växer verksamheten. Militären kommer att skjuta både med lätta och tunga vapen. Ligger vinden på mot Östersunds centrum kommer det att höras i stan

– Tack och lov blåser det oftast åt annat håll så det brukar inte höras så mycket i stan. Nästa vecka kommer vi att börja våra skjutövningar. Det är viktigt att respektera varningsskyltarna. Det är skarpa vapen det skjuts med säger  P-O Henriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.