Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Civilist anträffad under skarp skjutövning i Sollefteå Foto: Arkiv/SVT

Civilist anträffad under skarp skjutövning i Sollefteå

Uppdaterad
Publicerad

Under en skjutövning med skarp ammunition på Tjärnmyrans skjutfält utanför I 21 i Sollefteå upptäcktes en civil person inne på skjutfältet. Incidenten betraktas som otillåtet intrång och kommer att polisanmälas.

Under lördagen genomfördes en skjutövning där en övande trupp skulle försvara ett terrängavsnitt. Övningen genomfördes med skarpladdade vapen och skulle precis dra igång när en civil person upptäcktes på övningsområdet.

– I samma stund som eldtillstånd beordrats så upptäckte en intilliggande grupp att det befann sig en civil person mitt inne i skjutfältet och man beordrade genast eld upphör, säger Erik Löfgren som är kommunikationschef på I 21.

Avhyst och polisanmäld

Hela övningsområdet var inför övningen avlyst. Det betyder att anslag om pågående övning finns vid alla vägar som leder till övningsområdet och att vägbommar är nedfällda.

– Personen i fråga hade gått runt en stängd vägbom och gav sig ut på skjutfältet precis där det skulle skjutas med skarp ammunition. Han eskorterades ut från området, legitimerades och händelsen kommer att polisanmälas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.