Foto: Jessica Gow/TT

Fortsatt besvärligt för vård- och omsorgsnämnden i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Vård- och omsorgsnämnden i Östersund går mot ett underskott på 13,5 miljoner kronor i år. Det visar den budgetuppföljning som är gjord i april.

Nämnden uppges ha ett tufft ekonomiskt läge trots att man fullföljt de besparingsförslag som beslutats. Bland annat har kostnaderna för personlig assistans ökat.

Behoven av korttidsboende för barn och unga har också ökat och förvaltningen bedömer att man behöver starta ett sjudagars elevhem inför hösten. Därför söker nu nämnden sex miljoner kronor från Kommunstyrelsens buffert för LSS. LSS står för lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Det framgår också att nämnden känner oro inför sommaren och möjligheten att få tag på vikarier till verksamheten. ”Det finns en risk att sommaren blir ovanligt dyr på grund av att ordinarie personal får arbeta fyllnadstid och övertid eftersom det är brist på vikarier”, står det i rapporten från vård- och omsorgsnämndens möte den 31 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.