Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Paret Rolf Wennergren och Anna-Karin Wemstad bor grannar med det idag övergivna Tänndalens hotell. De har inget emot att det rivs och blir något nytt, men de vill inte ha en hög byggnad framför sin utsikt. Foto: Maria Broberg/SVT

Fortsatt strid för Hotell Tänndalen – beslut väntas från mark- och miljödomstolen

Uppdaterad
Publicerad

I februari förra året beslutade miljö- och byggnämnden i Bergs och Härjedalens kommun att Hotell Tänndalen får rivas och att nya bostadsrätter får byggas på marken där hotellet står idag.

Flera grannar motsatte sig beslutet och överklagade. Förstörd utsikt, ökad trafik och att skydda en del av de befintliga byggnaderna var några av argumenten mot rivningen och upprättandet av nya bostadsrätter.

– Det kan gärna vara bostadsrätter, det gör ingenting, men inte så stort och högt, säger grannen Rolf Wennergren, som skulle få en skymd utsikt av det nya bygget.

I november förra året avslog Länsstyrelsen de överklaganden som hade kommit in. Grannarna har överklagat igen och nu ligger ärendet hos mark- och miljödomstolen.

Se i klippet ovan när grannparet Rolf Wennergren och Anna-Karin Wemstad visar SVT runt vid hotellet, och hör en sammanfattning i klippet nedan om alla turer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.