Illustration på hur Biltema kan se ut från Lillängerondellen. Foto: Illustration från Östersunds kommun

Frågan om Biltemas etablering avgörs

Publicerad

Turerna kring etablering av Biltema vid Lillängerondellen kan nu få ett slut. Ikväll är förslaget på detaljplanen uppe i kommunfullmäktige.

I slutet av maj beslutade kommunstyrelsen i Östersund att överlämna förslaget på detaljplanen till kommunfullmäktige.

Frågan som länge diskuteras kan få ett slut på måndag kväll när kommunfullmäktige tar beslutet om detaljplanen ska antas eller inte.

Biltemas exploatering i Östersund

Ifrågasatt detaljplan

Biltemas etablering har skapat mycket debatt, särskilt ibland privatpersoner, och kommunen har fått in över 70 brev med olika synpunkter. Där har man bland annat ifrågasatt om inte den stora byggnaden ger ett dåligt intryck för turister som kommer den vägen.

Detaljplanen har fått kritik från Länsstyrelsen som bland annat kräver en redovisning på hur planen påverkar trafiken på E14/rv 87.

Trafikverket avråder kommunen från att etablera Biltema på den planerade byggplatsen. De har gjort klart att de inte kommer ta på sig ansvaret för vägkonstruktioner som helt är kommunens angelägenhet.

Även de boende i villaområdet Erikslund har reagerat med bestörtning angående planen på Biltemas etablering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Biltemas exploatering i Östersund

Mer i ämnet