ÖFK:s Gabriel Somi kan komma att lämna laget redan om en vecka. Foto: SVT

Gabriel Somi: ”Kan vara min sista match i ÖFK-tröjan”

Uppdaterad
Publicerad

ÖFK:s Gabriel Somi spelade från start under matchen mot Zorya Luhansk som ÖFK vann med 2-0. Men det är ännu inte klart om Somi kommer kunna slutföra gruppspelet i ÖFK-tröjan då hans kontrakt går ut nästa vecka.

Spelarna var uppenbart lyckliga efter vinsten mot Zorya Luhansk på hemmaplan, som gjorde att ÖFK nu är klara för slutspelet i Europa League.

– Det är bara en enorm glädje. Vi visste på förhand att vi hade allt i egna händer och så går vi ut och gör en sådan här match och är vidare nu. Det är bara obeskrivligt. Det är en fantastisk resa vi har gjort, det är verkligen en saga, säger Gabriel Somi till SVT.

ÖFK i Europa League

”Kan mycket väl vara min sista match i ÖFK-tröjan”

Men framtiden i ÖFK är osäker för Gabriel Somi eftersom hans kontrakt går ut nästa vecka. Det kan betyda att han inte spelar den sista gruppspelsmatchen mot Hertha Berlin den sjunde december.

– Det kan mycket väl vara min sista match i ÖFK-tröjan. Jag har inte hunnit sätta mig ner med ÖFK ännu men ska göra det i veckan. Kanske kan jag spela matchen i Berlin. Vi får se, säger Gabriel Somi till OSDSport.

LÄS MER: ÖFK-målvakten efter vinsten: ”Laget var fantastiskt”

LÄS MER: Se den vilda glädjen hos ÖFK-spelarna efter vinsten

LÄS MER: Här är lagen som gör ÖFK sällskap i slutspelet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖFK i Europa League

Mer i ämnet