Anders Karlsson, linjemontör på BTEA, har bytt ut 30-talet elmätare under det senaste dygnet. Ett av dem är Ingrid Rödin Johanssons i Vigge. Hör hur arbetet går i klippet. Foto: Jakob Wesslund/SVT

Glädje i Vigge när elmätare byts ut – ”Vi har fått fantastisk hjälp”

Uppdaterad
Publicerad

BTEA:s elektriker har haft fullt upp med att byta ut de hundratals elmätare som förstördes i samband med gårdagens strömavbrott. När elektrikerna var på plats i Vigge under söndagseftermiddagen var glädjen stor.  

– Vi har fått fantastisk hjälp. Vi upptäckte att elen hade gått när vi kom hem från sommarstugan runt 10-tiden på lördagsmorgonen och vi fick vänta tills 18-tiden innan den var tillbaka men vissa har ju varit tvungna att vänta betydligt längre så vi har haft tur, säger Ingrid Rödin Johansson som bor i Vigge.

”Ofta lätt att åtgärda”

Arbetet med att byta ut elmätarna är omfattande och för många elektriker har det varit ett långt dygn.

– Jag har nog bara sovit fyra timmar i natt men vi vill få det här gjort så snart som möjligt och alla är väldigt glada att man kommer, säger Anders Karlsson, linjemontör på BTEA.

Tillsammans med sin kollega har han bytt ut 30-talet elmätare i trakterna kring Svenstavik och han hoppas på att kunna ha åtgärdat lika många till innan dagen är slut.

– Ofta är det lätt att åtgärda felet och bara byta mätaren men på vissa håll kan säkringar ha gått och då blir det ju mer jobb. Men det som tar mest tid är egentligen att köra mellan alla hushåll, säger han.

Hör mer om hur reparationerna går i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.